Bild

Stellenbosch University

Stellenbosch University

Universitetets historia går ända tillbaks till 1685. Idag finns det ca 30 000 studenter i Stellenbosch vilket naturligtvis gör Stellenbosch till en typisk Universitetsstad. Under Apartheidtiden var universitetet i Stellenbosch till för den afrikaanstalande vita delen av befolkningen. Spår av detta ser man fortfarande idag då merparten av studenterna vid universitetet är afrikaanstalande och även huvuddelen av undervisningen bedrivs på afrikaans som är det språk den vita befolkningen i Sydafrika har pratat sedan 1600-talet då holländare koloniserade landet.
Viktor kommer bara att läsa kurser som undervisas på engelska vilket gjorde hans valmöjligheter lite begränsade. Han kommer från den 16/9 till den 13/12 att läsa ”Intensive English Programme” som är en ”preacademic course”, dvs där man slipar upp sin engelska för sina kommande akademiska studier. Efter detta har han lov till den 21/1 för att då påbörja sina kurser i marknadsföring, redovisning, försäljning, management mm.
Precis som på alla universitet spelar förenings- och kårlivet en stor social roll för studenterna. Utbudet på både idrotts- och kulturaktiviteter är enormt och det verkar finnas goda möjighetet att socialisera och trivas gott för unge herr Grell.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s