Very bizzi first day

Dagen började med en TIA (This Is Africa = förvänta dig inte att saker ska fungera som i Swiiiiden). Kunde inte spola i toan : S…..stopp i avloppet pga mycket regnvatten: OK TACK nu vet jag det! Jag ska aldrig mer gå på toan när det regnat! :S

Tack och lov var det mindre regn och mer sol i morse. Är väldigt nöjd med att jag tog med min dunjacka då det känns som min bästa ägodel nu. Ca 8 grader och lite ruggigt gör att man känner som i Sverige en höstdag. Tänker att det är bra för acklimatiseringen……..

Bild

På bilden ser ni Liza och Diva framför vårt tillfälliga hem. Peter och Kattis urcharmiga guesthouse The Beautiful South.

Efter frukost begav vi oss till Rhenish High School for Girls och det var som att stiga in i en Harry Potter film. Skolan grundades 1860 och är Sydafrikas äldsta skola. Väntade mig att träffa professor Dumbledore vilken sekund som helst.

Bild

Väl där gav vi oss i kast med det trevliga uppdraget att prova ut uniformer till Tilda och Liza. 3 timmar senare var vi alla väldigt mashmallowlika i huvudet och hade haft en riktigt trevlig stund. Här är det puts och studs som gäller. Inget utsläppt hår, inget smink, strikt uniform och code-of-conduct. Kvarsittning för minsta avvikelse. Har du önskemål om att slipa på ditt barns uppfostran rekommenderar jag en privatskola 🙂Bild Ovan ses Tilda i vinteruniform. Den gäller två veckor till. Sedan byter vi till sommaruniform. Förhoppningsvis blir det även sommarväder då 🙂

När man är riktigt fin (typ på måndagssamlingen med rektorn) har man även på sin fina blazer som enligt studierektorn är flickornas käraste ägodel. Sure…..

Professor Dumbledore dök aldrig upp men däremot var studierektorn kusligt lik professor Snape.

Tilda kommer gå i skolan mellan 8.30 och 14.15  varje dag. Därefter väntar idrottsaktiviteter på eftermiddagarna. Kvinnan i the Uniform Shop berömde Tildas breda axlar och långa armar (Tilda har därav numera smeknamnet schimpansen) och tyckte absolut att hon skulle provspela för waterpolo laget. Hon tyckte även att hon med sina välutvecklade benmuskler (?) skulle testträna med höjdhoppslaget. Det kommer bli ett mycket intressant år ;).

Slut på del 1 av dagen. Snart kommer del 2. (TIA = kan inte ladda upp för stora inlägg i taget)

Tack Elvira Ekberg för att du läser mig blogg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s