Good Morning Sweden!

20130831-085651.jpg
Yes! Morgonpromenad utan paraply och en möjlighet att ta en bild på guesthouset så ni kan se var vi bor. I förgrunden vårt vidunder till fordon. Som i ett hangarfartyg glider vi fram på gatorna. Känns tryggt att sitta säkert eftersom vi inte har full koll på vänstertrafiken. Vi har de renaste vindrutorna någonsin för även blinkers och vindrutetorkare sitter tvärtom så varje gång vi ska blinka sätter vi på vindrutetorkarna 😉.

Morgonpromenaden med Diva är som ett dignande smörgåsbord för hundar och en utmaning för matte. Hon hittar massor av olämpliga saker att tugga på och jag har fullt sjå att sondera terrängen. En död fågel, ett odefinierbart skelett, en retsam ekorre, en clementin och en halväten macka. Får inte den jycken afrikansk mördarmask medan vi är här heter jag Gullan. Hennes flygbiljett var lika dyr som hela familjens (jajaja..😳) och hennes räkningar för veterinärbesök här nere kommer antagligen ligga i linje med det.
I ZA använder man hundar som bruksdjur, dvs vakt, jakt, vallning etc. Väldigt få personer promenerar med sina hundar. De har dem i trädgården. När vi går ut och går stannar folk och pekar och vill klappa. Diva. Inte mig tyvärr.
Igår träffade Diva några svensk/sydafrikaner och de konstaterade att hon var som en typisk svensk hund. Tar plats. Ska hälsa och synas. Vara med i centrum. Deras hund är likadan eftersom deras mamma är svensk. Sydafrikanska hundar däremot håller sig på mattan. Diva jag är ledsen att säja detta men du är ouppfostrad. Vistelsen här kommer göra dig gott. 😝 Inte bara barnen kommer bli drillade i ”good behaviour”. Även du kommer få din beskärda del. 🐶. Helt gratis till skillnad från barnens privatskolor.

Annonser

3 thoughts on “Good Morning Sweden!

 1. Godmorgon från Sverige! Min promenad med Brutus i morse var fantastisk, fortfarande håller det fina vädret i sig. Irenes fest i går var fantastiskt rolig, man tror inte man ska orka så länge på en fredag men det försvinner snabbt när man får lite vin och musik i kroppen. Ska ni träffa mäklare nästa vecka? Ser dock ut som ni klarar er ett tag i gästhuset. Hälsa alla . Kraam 💛

 2. Hej
  Vi har redan varit och besökt några mäklare och tittat på två hus. Ett var kanonfint men låg utanför stan. Det verkar som om de riktigt fina husen ligger en bit utanför stan. Men vi tror just nu att vi helst vill bo inne i stan som är hur mysig som helst och som också ger oss möjligheter att ta oss till fots till alla faciliteter. Vi hoppas på att hitta ett tillräckligt bra/fräscht hus inne i stan helt enkelt. Framförallt för barnens skull. Jag personligen kan tänka mig att sätta mig i ett gated community utanför stan och ha det lugnt och skönt :).
  Kul att festen blev så lyckad! Jag fick bilder från Eva i morse.
  Kram kram:)

 3. God Eftermiddag! Här hemma skiner solen nu efter en regnig förmiddag. Fortfarande shortsväder……………helt underbart!! Ja…….festen igår var jättelyckad…………….mycket folk och en underbar orkester som bestod av Frank och hans utrustning……….han var helt i sin egen värld under hela kvällen och gillade sig själv till 100%……….men han spelade skitbra!:)) Å vet du…………VI HAR SÅLT BÅTEN!!!!!!………….äntligen!!!! Imorgon är det leverans och pengarna sitter redan på kontot. Så sjukt skönt!!! Det är så himla kul å följa alla bilder och all din text………Längtar!!

  Puss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s