2 års dagen

Bild

I söndags var det 2 år sedan fröken Diabetes knackade på dörren och flyttade in utan att be om lov. Vi fick en 8:e familjemedlem. (Puma nr 6 och Diva nr 7). Vi kom ganska snabbt fram till att om vi var snälla mot den 8:e familjemedlemmen tog hon bara lite plats i vårt liv. Om vi däremot var elaka mot henne tog hon över hela vår vardag. Valet var enkelt. De senaste 2 åren har varit fyllda av både glädje och sorg över att livet helt plötsligt blev lite annorlunda. Sorg för Lizas skull som ska leva med sin diabetes hela livet. Sorg för att livet blir lite omständigare för henne. Men aldrig att jag låter det begränsa henne. Inställningen är att hon kan göra allt hon vill; det krävs bara lite mer planering.

Glädjen har bestått i bra långtidsvärden, lyckade dagar och en lite annorlunda prioritering av vad som är viktigt i livet. Glädje har också varit att vi är tacksamma för att vi fick en sjukdom som man kan behandla. Detta blev tyvärr ännu mer smärtsamt påtagligt när Liza förlorade en klasskamrat i april pga en sjukdom som inte kunde behandlas. Som vi har lidit med familjen T.

I söndags ”firade” vi vår duktiga, modiga, starka 10-årig som tålmodigt står ut med diverse behandlingar och utan större knot gör det hon måste dagligen. Hon är fantastisk. Beslutet att flytta utomlands och fånga dagen tog vi i november 2011 i efterdyningarna av Lizas diabetesdebut och det är egentligen den största anledningen till att vi befinner oss i SA idag. Att fånga dagen och ta vara på varandra. Och det känns fantastiskt. Ofta krävs det en extraordinär händelse för att man ska göra något utöver det vanliga. Jag hade helst sluppit den upplevelsen i september 2011 men eftersom jag väljer att vara positiv fokuserar jag på det positiva som det medförde. As simple as that!

Annonser

2 thoughts on “2 års dagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s