Lov

Idag är det sista dagen på termin 3 och dags för Spring Holiday. 10 dagars ledighet väntar efter 3 omvälvande veckor i nya skolor med nya kamrater. Detta firades med ett besök på vingården Tokara (nähä!!!???) och en avsmakning av deras charkuterier och ostar. Mumsfilibabba!

20130920-152231.jpg
Lite rose på det så……
Utanför fönstret har vi en makalös utsikt. Att det ligger snö på bergen här är sällsynt. Vi har sett det två gånger på tre veckor. Påminner mig om en fransk alpby med töväder.

20130920-152853.jpg
Samtidigt har vinrankorna börjat grönska nedanför berget.

20130920-153037.jpg
Utanför vårt fönster springer även påfåglarna som bor på vi gården. Ett fantastiskt skådespel att se hur hanarna gör sig märkvärdiga och spänner ut sina vackra fjädrar. 😁

20130920-153227.jpg
Vi kan även genom fönstret skåda en väldigt sällsynt 18 årig variant av homosapiens släktet som leker med sin lillasyster. Denna händelse är ovanligt förekommande och därför desto mer unikt att den fångades på bild. Möjligtvis stimulerades denna händelse av vårkänslor.

20130920-153731.jpg

 

Vintern behåller sitt grepp om Western Cape. Övriga delar av Sydafrika har redan varmt och soligt men här är vintern segare än någonsin. Tydligen segare än någon kan minnas. Normalt är det sol i september…..De senaste 24 timmarna har det regnat ihållande och jag tänkte på Anna i hennes plåtskjul igår innan jag somnade. När hon kom i morse berättade hon att hon hade varit vaken hela natten och tömt hinkarna som samlade upp vattnet från hålen i taket där det regnade in 😢. Hon säger inte detta för att beklaga sig utan det är mer ett konstaterande på min fråga hur det gått med taket i regnet. Anna verkar själv nöjd med och stolt över sitt skjul. Hon har 3 små rum vilket är bra mycket större än vad många andra har. Där bor hon med 2 av sina 4 barn samt hennes föräldrar. Idag bad hon om att få 35:- i förskott på månadslönen så att hon kunde köpa elektricitet över helgen. (Man fyller på det som ett kontantkort för telefonen.) Det känns fel att tycka synd om Anna eftersom hon själv är stolt och inte tycker synd om sig själv. Men jag kan inte låta bli att bli berörd av henne. Jag tror att insikten i Annas liv kommer vara det som påverkar mig allra mest under mina 9 månader här. Hon känner sig lyckligt lottad som är frisk och har 4 barn som inte är kriminella. Vad mer kan man begära säger hon? Ja….vad svarar man på det?

Annonser

2 thoughts on “Lov

 1. Tjänare på er sitter på stocken
  med eran gamla dator,vädret helt fantastiskt,
  20 plusgrader strålande sol,precis klippt gräsmattan!!!!1
  Göran det finns faktiskt gräsklippare med drivning på hjulen….
  vi lever år 2013….
  det finns med antisladd,og abs oxo…
  1,5 tim.
  såg på prognosen att ni hade tufft väder……
  värmen kommer nog snart till er….
  härligt för barnen att få lite ledigt….
  sköt om er
  mormor og morfar

 2. Med spänning följer jag er resa!
  Utifrån vår vardag, o man gnäller ibland! Nu när du berättar om Anna så vad har vi att gnälla för?! Va de än må vara!! Tak över huvudet mat i magen o en säng med bädmadrass o rena lakan! En underbar familj!
  Väntar med spänning på ert äventyr
  Kram till er alla! Ann Källström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s