Händelserik dag

Satte kaffet i halsen i morse till frukosten när Anna berättade om sin helg. Skottlossning utanför skjulet, misshandel, stöld. Inget unikt för denna helgen utan snarare vanliga inslag i vardagslivet i den svarta kåkstaden. På kvällen och natten vågar hon inte alls gå ut. Vanliga regler och lagar gäller inte. Man stjäl av varandra, folk misshandlas, skjuts, bränns upp. ”Kan man inte ringa polisen” frågar jag fast jag redan vet svaret på den frågan. Polisen gör inget. Det är ett relativt laglöst område. Naturligtvis bryter inte alla mot lagen men alla lever med vetskapen om att vem som helst väldigt lätt råkar illa ut. Anna berättar om hur hon misshandlades och bedrogs av sin förra man, barnens far. Om hur hon vid flera tillfällen fick uppsöka polisstationen i pyjamas mitt i natten för att komma undan honom, och där bli ivägskickad med orden ”gå hem och skärp dig”. Tack och lov kom hon till slut iväg från honom och lever nu utan man. Med sina föräldrar och två av de fyra sönerna. Livet i kåkstaden är tufft och farligt. Tänk vad vi är lyckligt lottade som är förhållandevis trygga. Framförallt behöver vi dagligen inte vara rädda för att bli utsatta för våld och brott.

Vi utforskar nya promenadvägar varje dag i det stora naturreservatet vid huset. Idag hamnade vi i en biodling och där var vi INTE välkomna. 6 bistick senare och efter en 5 minuter lång tokrush för att springa ifrån bina stannar vi och flämtar i värmen och inser att bina fortfarande är efter oss för hela stackars Divas päls är full av dem. Gud vet hur många stick hon fick innan Göran lyckats ta bort alla. Hon ligger här nu och verkar väldigt spak… 😞. Inte nog med det….flera timmar senare hittar jag ett levande bi – i mina trosor! Känn på den! 😁 Eller inte.

Därefter drabbades vi av en liknande svärm, fast av trädgårdsarbetare. Det är ”varannan tisdag” idag och då kommer the garden team. 6 personer invaderar precis som en bisvärm hela trädgården och tjoff, tjoff, tjoff!!! På en timma är trädgården tipp-topp! Detta ingår i hyran men hade vi betalt själva kostar det ca 150:-, för alla 6. Eller ja…..de är 6 personer (1 vit förman och 5 svarta/färgade). Förmannen gör INGENTING mer än att övervakar arbetet och de andra jobbar. Jag smög bakom gardinerna som värsta paparazzfotografen och fotade förmannen när han stod och pekade på vilka grenar som skulle klippas.

20131008-142818.jpg
Det hade gått fortare om han klippt själv……
På nästa bild pågår figurklippning av buskar. Hjördis njuter. Jag tror att han i ett tidigare liv var kaninbuskklippare på Liseberg.

20131008-160750.jpg
Nästa aktivitet på agendan var Lizas första tennislektion. Återigen smög jag och Göran i buskarna och skämde ut oss 😜. Förutom att vi var pinsamma (?) hade det varit riktigt roligt tyckte hon. Bortsett från en detalj. Hon hade rosa skosnören på sina vita gympadojor. Det fick man inte ha. Kom tillbaks med vita skosnören nästa vecka! Jawohl!!!! Fröken Gestapo.

20131008-162346.jpg
Här tar vi igen oss efter tennisen. Kläderna som Liza har på sig är träningsuniformen som man har på sig på eftermiddagarnas idrottsaktiviteter.
Fast naturligtvis finns det olika regler för olika idrotter. Kepsen som Liza har på sig är bara ämnad för tennislektionerna.

20131008-163236.jpg
Varmt och härligt idag! Ca 30 grader och sol. Men svettigt att spela tennis i. Imorgon börjar simträningen. Då blir det simuniformen på. Fantastiskt praktiskt med alla uniformer. Man köper allt i samma affär dessutom = tids- och energisparande ☺. Alla har samma kläder = väldigt enkelt. Finns bara en nackdel. Föreställ er ”kvarglömtlådan”. 😁

20131008-164710.jpg

Annonser

One thought on “Händelserik dag

 1. Jag håller med Göran,
  Bollklippning av buskar og träd är fint,
  sen får du säga vad du vill..
  Mormor börjar undra hur hon skall tackla det här med alla olika
  djur som dyker upp med jämna mellanrum.
  Hon kanske inte följer med !!!!
  Murre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s