Fredagsresumé

”Heja bamba friskt humör. Det är det som susen gör”. Alltså…..bamba. Vilket underbart fenomen. 💚 Skänker en tacksam tanke till de svenska skolorna som är utrustade med restauranger vars tjänster vi utnyttjat sedan 1998 (inkluderat dagis).Tänk er att göra utflyktsmatsäck till barnen varje dag…😁. Funkar bra i ett par veckor och sedan tryter fantasin.

20131011-140320.jpg
Mycket frukt, mackor och yoghurt blir det. En och annan pastasallad. Ännu ingen Nutellamacka även om någon skrivit upp det på dagens handlingslista.

20131011-140744.jpg
Göran är allergisk mot mjölk, Liza ska inte äta sådan skit (massa socker), Viktor äter bara nyttiga grejer och jag har inte skrivit det. Bara två misstänkta kvar. Anna och Tilda. Hm. 😜 För den som undrar köpte jag Nutella.. eftersom det stod på listan. 😀
Började dagen med en -tada!🎉- morgonpromenad utan att bli störda av ett enda djur. Härligt! Därefter åkte vi till Somerset West som ligger ett par mil från Stellenbosch för att handla mat. De har en enorm livsmedelsbutik där som är vår favorit, bl.a för att man kan köpa knäckebröd och Abba-produkter. Somerset ligger till skillnad från Stellenbosch vid havet och det är skillnad på temperatur och vindstryrka kan jag lova. Det blåste bra mycket i Somerset/Strand idag medan det var stilla i Stellenbosch.
Stranden i Somerset/Strand

20131011-191856.jpg
Efter skolan var det fredagsfika på Liza’s. Viktor åt lunch med en kompis från skolan och Tilda var ”typ lixom dö’ trött” så vi blev bara tre.

20131011-192341.jpg
Och hur avslutar man bättre en vecka än att gå och träna? Jajajajaja….jag VET att det finns andra bra sätt. Men för mig är det ett mycket bra sätt. Försökte förgäves väcka den medvetslösa tonåringen för lite crossfit-sällskap utan framgång. Jag åkte själv. Fast å andra sidan var det 4:e passet denna veckan och det är inte hon som har en falukorv i midjan 😳.
”Snälla mamma jag är sååå trött efter skolan….låt mig sova”😴

20131011-192824.jpg
Några som inte var för trötta för att träna var de nyfrälsta crossfitälskarna. Nyupptagna i sekten och förärade med varsin tischa. Stort.

20131011-201944.jpg
Göran är för söt. Sedan ett par år tillbaks är Viktor längre än honom. Lite jobbigt för G. För att kompensera för detta försöker han alltid sträcka på sig på kort. Utan undantag på alla kort sedan 2009. Jag skojar inte.

Avslutar dagen med en ny favorit: kingclip. En fisk som påminner mycket om torskrygg i konsistens men med en mildare smak. Göör god. 😋

20131011-202912.jpg
Nu blir det popcorn och landskamp Sverige-Österrike. Vi har flera hundra kanaler på vår TV och som tur är visar en engelsk kanal matchen. Heja Swiiiiden! Heja Zlatan!

20131011-204430.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s