Sport

En sak som jag gillar med skolorna är alla idrottsaktiviteter. Direkt efter skolan slutar börjar den frivilliga idrotten på skolans område under ledning av både specialtränare och skolans lärare. Skolorna har egen bassäng, rugbyplan, cricketplan, tennisbanor, landhockeyplan mm. Enorma träningsytor. Nu under termin fyra kan man välja på simning, vattenpolo, konstsim, cricket, rugby, friidrott och tennis. 5 dagar i veckan. Alla får vara med. I och med att det är i anslutning till skolan tror jag det är lättare att få med många fler barn. Det är som en variant på fritids (fast med väldigt mycket strängare regler…). Troligen hamnar fler barn i idrott på det sättet än om man aktivt måste söka sig själv till något på fritiden. Och tänk så många körningar man som förälder sparar in! Gud så mycket vi kört till träningar i Sävedalen Hills. När alla tre var som mest aktiva hade vi 13 träningar i veckan, 26 körningar hit och dit. Ibland kunde man samköra tack och lov men det var ändå måååånga körningar. Men väl värt med tanke på alla fina idrottsminnen, kompisar och träningsvanor idag. Man gör det så gärna! 😃
Liza har valt att köra tennis, simning och friidrott på Rhenish. Idag var det teknikträning i skolans bassäng. Crawlteknik. Mina öron var som paraboler. 👀 Har alltid velat kunna crawla snyggt. Lucky Liza. Hon sken som en sol. Delfin-Liza. Vattendjuret.
I full simuniform:

20131016-225500.jpg

20131016-225527.jpg
Vädret duger! ☀😎

20131016-225617.jpg
Taxi-Mom är vaken och väntar på sonen som är på fest. 😵. Trött som en mört. Dessvärre flera timmar kvar till pick-up….💤💤💤💤💤. Plötsligt kände jag hur enkelt det är att ha en tonåring på vift i Sverige. Inga problem med att han tar sig hem själv på nätterna i Sävedalen. Dock INTE aktuellt här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s