Full snurr på karusellen

Idag har karusellen snurrat snabbt……så mycket den nu kan göra det när man inte jobbar…😬
Sämre väder idag; 20 grader och mulet så det blev en cykeltur till en vingård. När jag säger cykeltur kanske ni tänker er en fridfull, stillsam förmiddagsaktivitet. Då säger jag ICKE om man cyklar med Göran. Träningskläder på, ”genväg” över berget på mountainbikeled och motionstempo. Jag gillar inte att cykla och blev inte mer frälst idag. Jag tror jag vet vad det beror på. Jag har världens plattaste rumpa = inget att sitta på så sadeln blir oerhört obekväm.
Hur som helst kom vi efter motionspasset fram till vingården Starke Conde, lagom svettiga och ofräscha. Vad som är coolt i Sydafrika är att klädkoden är väldigt casual. Vill du klä upp dig så varsågod. Men kommer du till vingård i shorts och flip-flop (eller cykelkläder 😳) är du lika välkommen.
Hur som helst är vingården makalöst vacker. En riktigt bra landskapsarkitekt har fått härja där. Mitt på gården finns en damm med en liten ö där de har sina vinprovningar. Det är den ni ser i bakgrunden på bilden.

20131029-221934.jpg
Restaurangen på Starke Conde är lite åt bistrohållet och serverade utsökt lunch. Måste erkänna att vi för första gången skippade vin på vingård. Vi hade ju lika lång väg att cykla tillbaks….troligtvis hade det blivit ännu värre med ett glas vin i kroppen. En vinprovning på det här fantastiska stället (5 viner) kostar 18:-. Någon som är intresserad? 😜

20131029-222700.jpg
Äntligen växer vinrankorna och druvorna. Idag kunde man börja ana de små druvorna, små som pyttesmå myrägg. Men de är där om du tittar noga!

20131029-222924.jpg
Efter den här turen blev det fika med Peter och Kattis, tennis med Liza, filosofi med Tilda och shopping inför resan med Viktor. Lite middag och Skype med mamma och pappa så var den dagen slut 😀. Puh’ 😍

Liza hade afrikaans prov i skolan igår. Hon knorrade lite eftersom hon egentligen inte vill läsa afrikaans men det är bara att tugga i sig det. Miss Pina har hört att afrikaans påminner mycket om svenska och säger att det kommer vara jättelätt för Liza, något som Liza själv betvivlar. Sydafrikanerna har en förmåga att blanda ihop alla Europas länder och egentligen kommer afrikaans från holländskan. Som i sin tur påminner om svenskan så miss Pina är inte helt ute och cyklar. Avgör själv. Följande skylt sitter vid ingången till Lizas skola. Översättning någon?

20131029-224430.jpg
Rätt svar: besökare anmäler sig på kontoret, typ. Lätt va? Med lite fantasi och bra svensk- och tyskkunskaper klarar man afrikaans ganska bra!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s