Kalas hos Amelia đŸŽ‰đŸŽˆ

Vi lÀmnade en hel hög med leksaker, skolutrustning och förnödenheter till Amelia igÄr vilket gav bÄde Amelia, barnen och oss enormt mycket glÀdje. Och om DET var roligt sÄ var det INGENTING emot den glÀdje det gav att stÀlla till med fest hos Amelia och barnen!
Efter att ha lassat ur alla inhandlade presenter hos Amelia Ă„kte vi och köpte saker till partajet med Lebo och Anathi. BĂ„da tjejerna Ă€r förĂ€ldralösa och uppvuxna hos Amelia och Ă€r fortfarande kvar hos Amelia trots att de idag Ă€r vuxna. De hjĂ€lper henne med alla barnen och ser det som ett sĂ€tt att Ă„tergĂ€lda allt Amelia gjort för dem. 💚
Först Äkte vi till jÀrnaffÀren för att köpa en gasspishÀll till matlagningen.

20131104-215821.jpg
Sedan drog vi till supermarketen för att handla korv, bröd, smör och juice för att ha kalas för drygt 100 barn! PÄ bilden ser ni Tilda, Liza, Lebo och Anathi.

20131104-220042.jpg

20131104-220214.jpg
NÀr vi kom tillbaks frÄn affÀren drog tjejerna igÄng matlagningen medan vi fixade ihop leksakerna. Amelia hade dessutom bestÀllt en hoppborg till barnhemmet som en stor överraskning och jublet visste inga grÀnser nÀr de fick börja hoppa.
Anathi och Lebo fixar kalasmaten.

20131104-220504.jpg
Stor lycka i hoppborgen.

20131104-220551.jpg

20131104-220614.jpg
Det skrattades, skreks och tjoades vÀrre Àn nÄgot annat jag sett. De var galet lyckliga!!!!
Efter hoppborgslek fick de mat och barnen Ät och drack under andÀktig tystnad.

20131104-220830.jpg

20131104-220906.jpg

20131104-220930.jpg
Efter stissig lek, anspĂ€nning och mat var det nĂ„gra som slocknade rĂ€tt upp och ner dĂ€r de satt 💙. Men bara en liten stund för sedan var det full rulle pĂ„ hoppborgen igen 😃.

20131104-221123.jpg
Och för att göra dagen riktigt speciell för barnen hade Amelia bestÀllt en varsin godispÄse Ät dem som avslutning. Barnen var sÄ lyckliga över bÄde leksakerna vi hade med oss och hoppborgen men den glÀdjen de visade över att fÄ en varsin EGEN liten godispÄse gÄr inte att beskriva. Det var dagens absoluta höjdpunkt och jag rös nÀr jag hörde deras jubel. De kastade sig över oss och tackade, kramades, pussades och tackade om och om igen. Det som fascinerade mig allra mest var att ingen av de dryga 100 barnen öppnade sin pÄse och började Àta av godiset. Det rÀckte med att de tittade pÄ den för att de skulle bli alldeles euforiska och jag tror att varenda en av dem sparade pÄ sin alldeles egna lilla skatt som de precis fÄtt.

Det var ovÀrderligt att fÄ vara med om denna dagen med sÄ mycket tacksamhet och glÀdje. Ett av mina starkaste och kÀnslosammaste minnen av dagen Àr hur jag ser Amelia sitta pÄ sin stol i skuggan och vara uppspelt och lycklig Ä alla sina skyddslingars vÀgnar. Det var en riktigt fin dag Àven för henne. Eftersom hon ger barnen allt av sig sjÀlv och har gjort sÄ i 45 Är Àr det hÀrligt att kunna ge henne lite glÀdje och lycka tillbaks. Tack alla ni som skÀnkt pengar till denna dagen. Det ger kraft och energi till Amelia som stÀrker henne i hennes fortsatta arbete.
Liza delar ut godispÄsar.

20131104-221811.jpg
Stolta Àgare av varsin godispÄse inköpt för 8:- styck.

20131104-222034.jpg

20131104-222108.jpg
Det blev som Amelia hade hoppats en mycket speciell dag för barnen. En dag de kommer minnas lĂ€nge. En dag nĂ€r man kĂ€nner sig utvald och speciell och alldeles underbart glad. En dag som inte bara ger dem en alldeles egen godispĂ„se utan förhoppningsvis ocksĂ„ kĂ€nslan av att det finns mĂ€nniskor som bryr sig och att det finns hopp för dem alla om ett bra liv. 💚
Jag har fortfarande lite pengar kvar att spendera för Amelias VÀnner och pÄ Mamas önskelista stÄr tvÄl, blöjor, tandkrÀm, tandborstar, porslin, diskbaljor, matvaror. Vill du vara med och bidra till Amelias VÀnner Àr tacksamheten stor. Ni hittar mer info pÄ http://www.ameliasvanner.blogspot.com
Det Ă€r vĂ€rt varje krona ni ger. Eller rĂ€ttare sagt; det Ă€r vĂ€rt 1000 gĂ„nger mer Ă€n varje krona ni ger. Dels för att allt Ă€r sĂ„ mycket billigare hĂ€r men framförallt för att den glĂ€dje era pengar skĂ€nker Ă€r obetalbar. 💙💚💜😍

Annonser

7 thoughts on “Kalas hos Amelia đŸŽ‰đŸŽˆ

  1. Har bidragit med lite extra slantar att handla husapotek och hygienartiklar för, – genom Lisette Svensson, – . SĂ„ sĂ€tt igĂ„ng inhandlandet Vi Ă€r sĂ„ otroligt glada att ni finns pĂ„ plats dĂ€r nere.

  2. Jag blir alldeles rörd och tĂ„rögd nĂ€r jag lĂ€ser detta och ser barnens lycka. En jobbig tanke som kommer Ă€r att hur ofta blir vĂ„ra barn hĂ€r hemma sĂ„ glada och tacksamma för nĂ„got? För dem Ă€r godis och hoppborgar inget speciellt…
    /Pia

    • Hej!

      Har just lĂ€st och tittat pĂ„ bilderna med min klass pĂ„ Öjersjö Brunn skola. Dem sĂ€ger att speciellt för dem skulle vara att trĂ€ffa och lĂ€ra kĂ€nna barnen pĂ„ Sakhumzi! – Vi gillar barnen dĂ€r 🙂 Vi önskar att dem kunde ha det bĂ€ttre, som vi har sĂ€ger dem. De skulle Ă€ven vilja trĂ€ffa familjen Grell och höra er berĂ€tta i verkligheten ❀ Vi Ă€r jĂ€tteglada för att ni skriver och berĂ€ttar sĂ„ att vi förstĂ„r hur dem har det pĂ„ Sakhumzi! Kram pĂ„ er frĂ„n klassen Godahopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ă„ndra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ă„ndra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ă„ndra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ă„ndra )

Ansluter till %s