This is Africa đŸ˜‰

För 6 (!) veckor sedan pĂ„pekade vi för vĂ„r husĂ€gare att det lĂ€ckte vatten frĂ„n badrummet ut pĂ„ heltĂ€ckningsmattan i hallen. Hade det varit mitt hus hade jag tagit tag i det direkt. Fukt och Ă€nnu vĂ€rre vatten som rinner kĂ€nns mindre bra i hussammanhang 😁. Efter ett par veckor kom en rörmokare som inte visste nĂ„got….efter ett par veckor till en som suckade ”big problem” och gick. I veckan kom en tredje och sprutade silikon dĂ€r han trodde problemet var. Han kĂ€ndes seriös sĂ„ det blir nog bra. Men efter 6 veckor med vatten sipprandes ut i hallen kan ni tĂ€nka er flĂ€cken pĂ„ heltĂ€ckningsmattan….? Och lukten 😖. De sista dagarna har vi fĂ„tt ta sats och hoppa över för att komma in i vĂ„rt rum. MattlĂ€ggaren kom dĂ€rför idag. I Sverige river vi ut mattan. HĂ€r skĂ€r vi ut den delen som Ă€r blöt och skarvar in en ny. NĂ€sta vecka. NĂ€r vi hade fukt i Sverige i badrummet stod det pĂ„ tork med flĂ€kt i en mĂ„nad. HĂ€r lĂ€gger vi pĂ„ en ny murrig heltĂ€ckningsmatta efter ett par dagar. Efter nĂ„gra mĂ„nader hĂ€r har mitt tĂ„lamod och mina förvĂ€ntningar redan förĂ€ndrats. Hej och hĂ„. Det blir som det blir och löser sig (nog) alltid men inte sĂ„ snabbt…..😝. Undrar vilken fĂ€rg det blir pĂ„ mattan som skarvas in? SpĂ€nnande!
SÄ hÀr ser vÄr hall ut idag. Delvis utan matta. Med stor fuktflÀck.

20131108-210937.jpg
Försöker strunta i smÄ problem som det hÀr, frÀmst av tvÄ anledningar:
1. Inte mitt hus.
2. Anna. Vi har en murken garderob liggande i trĂ€dgĂ„rden. Den ska slĂ€ngas. Anna frĂ„gade om hon kunde fĂ„ den för att bygga ett skjul till sin son. ”Vad ska du ha för golv?” frĂ„gade jag. ”Jag tar lite stenar och lĂ€gger en plywoodskiva över” sa hon. Vid nĂ€rmare eftertanke kĂ€nns en heltĂ€ckningsmatta ganska lyxigt. Detta hĂ€nder i kĂ„kstaden, 10 minuter med bil ifrĂ„n de fina kvarteren vi bor i 😱.
Göran har lastat i ett styck trasig garderob i bilen för leverans till Anna i Kayamandi imorgon. Garderoben som ska bli en husvÀgg i kÄkstaden. Anna Àr lycklig. Nu kan skjulet byggas klart innan jul.

20131108-211319.jpg

Annonser

2 thoughts on “This is Africa đŸ˜‰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s