Höjdpunkten på Safarin

I morse bytte vi ut en gamedrive mot 1 timmas ”catwalk”, dvs promenad med lejonen Laila och Mufasa. De är båda 3 år gamla och födda i fångenskap. Ingen av dem är alltså fullvuxen ännu. Laila kommer vara färdigvuxen vid 4 års ålder och väga 200 kg. Mufasa kommer vara färdigvuxen vid 6 års ålder och väga 300 kg, dvs dubbelt så mycket som idag. Trots att Mufasa redan är större än Laila dominerar hon honom. Allt eftersom han växer kommer det troligen förändras.
Promenaden varade i 1 timma och vi strosade omkring med lejonen, guiden och 3 lejonskötare i naturreservatet. SÅ COOLT! Lejonskötarna hade inga vapen utan bara en varsin pinne, typ den ni ser vi har på bilderna.
Coooool girls! Liza och Tilda var hur oberörda som helst.

20131112-211317.jpg
Naturligtvis var det mycket säkerhetsregler under promenaden. Vi fick inte vara stressade och nervösa 😁, fick inte gå för fort, inga hastiga rörelser, inte prata för högt och absolut inte sätta oss på huk. Om vi hamnade i nivå under lejonens ögonhöjd kunde det vara risk för att trigga en anfallsinstinkt, eftersom lejonen anfaller den minsta i flocken. Man var av den anledningen tvungen att vara över 1.50 m så Liza klarade sig precis. De här två var alltså födda i fångenskap och vana vid människor men som guiden sa: ett lejon är alltid ett lejon…..och man måste komma ihåg att de är rovdjur.
De var hur sköna och mjuka som helst att ta på!

20131112-213915.jpg
Guiden Evan kändes som en trygg Crocodile Dundee kille och trots att vi strosade omkring med lejonen helt fritt utan vapen eller rep kändes det hur lugnt som helst.

20131112-214601.jpg
De var oerhört vackra och det var galet fräckt att vara så nära dem.

20131112-214731.jpg

20131112-215000.jpg

20131112-215113.jpg
Så vackra och ståtliga djur!

Laila fick showa och visa att hon kunde klättra i träd. Vilken katt kan inte det liksom?

20131112-215242.jpg
Detta blir definitivt en promenad att minnas. En riktig höjdpunkt. 😃

20131112-220130.jpg

Annonser

2 thoughts on “Höjdpunkten på Safarin

 1. Ber om ursäkt Marie
  Jag var bombsäker på att det var uppstoppade djur..
  Det måste varit häftigt att gå där tillsammans med dem…
  Var är Göran på bilderna??
  Fegade han ut
  Murre

 2. Det ser så spännande ut…………..vi längtar här hemma!! Det känns fantastiskt att ha detta att se fram emot….kan det bli bättre? Här hemma har vi varannandags väder……..med andra ord typiskt höstväder med regn, blåst och lite sol in emellan:)) I lördags var vi på en fantastisk rock fest på ett fantastiskt ställe med mycket folk, skratt, dans, tilltugg och såklart bar. Söndagen firade vi fars dag med massor av handboll och där bland annat våra damer är klara för vidare avancemang i Champions League!!! Dom är nu ett av de 8 bästa lagen i världen……….helt grymt bra!! Det är historiskt och det ska bli skitkul å se kommande matcher för dom har faktiskt en riktigt bra chans att slå alla lag.
  Kraaam på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s