Roadtrip

Vi valde N2, dvs motorvägen och en del av den berömda Garden Route för att köra till Botlierskop Safari. Tog 5 timmar från Stellenbosch. Valde inlandsvägen hem, R42 för att se något annat av ZA. Så här såg det ut:
20131114-150828.jpg
Oerhört dramatisk och vacker natur och några små byhålor som vi svischade igenom. Vi var helt enkelt ute på vischan. Fick flashbacks från min Australienresa på 80-talet när man körde i timmar utan att se annat än skelettdelar längs vägrenen. 😳
Framemot lunchtid dök det äntligen upp en skylt som utlovade Afrikas äldsta strutsfarm ute i ”the middle of nowhere”.
20131114-151256.jpg
Ett ljuvligt litet sött ställe där vi åt vår lunch. Naturligtvis själva. Inga andra gäster. Luften stod helt still och det var hett som i……Afrika helt enkelt.
20131114-151537.jpg20131114-151719.jpg
Om jag någonsin köper ett hus i Sydafrika skulle jag vilja ha en sådan här hacienda med ett tak av vinrankor. Och kristallkrona.
20131114-151910.jpg
Mätta och belåtna ville vi se strutsarna men se det gick INTE. Alla strutsarna var döda. Fågelinfluensan sa servitrisen. Yeah right! Va 17! Falsk marknadsföring. Då hade vi stannat någon annanstans och ätit. Eller kanske inte förresten…det kryllade inte direkt av matställen. 😁. Vi hade nog svultit ihjäl ute på R42.
Istället för strutsar hade ägaren en folkilsk hund som nästan bet Liza. Och strutsägg som Göran gjorde en vacker dekoration av hemma. Han har tjatat om strutsäggen sedan förra gången vi var här och äntligen har han köpt dem. Funderar på om jag kan göra julgranskulor av dem?
20131114-152926.jpg
Vi fortsatte längs en öde R42 ytterligare några timmar och helt plötsligt tvärnitar Göran och vänder bilen eftersom han fått syn på:
20131114-153302.jpg
Ronnies Sexshop mitt ute i tossemarken! Kände inte att det var ett lämpligt ställe för barnen så jag satt kvar i bilen medan Göran gick in MED tjejerna.😳 Det sexigaste som hände där inne var att det hängde stringtrosor i baren. Jag tror det var en bordell. Göran tror det var en kiosk. Hur som helst falsk marknadsföring igen. Eller smart? Vi stannade ju och handlade.
Färden fortsatte genom det vackra och öde landskapet ytterligare ett par timmar med en enda highlight: en svensk flagga på en pytteliten bensinmack i ännu en liten håla.

20131114-154941.jpg
Frågade ägaren varför han hade en svensk flagga men det visste han inte.😝 Han visste nog i själva verket inte att den var svensk.
Hemresan tog 7 timmar. Värt omvägen pga den vackra naturen och alla ”spännande stopp”. 😜👀

Annonser

4 thoughts on “Roadtrip

    • Jim, thats what I heard too. And from that moment – he never had to worry about biz anymore. Simple as that. Sex, drugs and rock ´n roll. OCH trosor fanns det gott om. Jag snodde med mig ett par istället ;).

  1. Hahahahaha f-n va kul!!! Hihihihi hahahahah grymt att Göran gick in med tjejerna och du väntade utanför hahahahah får hämta en servett och torka tårarna. Döda strutsar och sexshop….vilken roadtrip….roligast på länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s