💦💦💦💦💦💦

Ligger och lyssnar på regnet och kan inte sova. Det har regnat något otroligt här under 9 timmar nu. Riktiga sommarregn med åska och blixtar. 💧⚡☔. Regnet fullkomligen vräker ner. Tänker på alla tusentals människor i Kayamandi (kåkstaden) som bor i plåtskjul, ibland utan golv. Läckande tak är snarare regel än undantag. Ser framför mig hur allt är dyblött hos dem nu. Smutsigt. Blött. Kallt. Kanske utan el. Standarden på deras boende är såpass dålig att de får problem av ett sommarregn.😢😞😖😱

Ser framför mig hur Anna (vår städerska) flyttar runt sin filt i skjulet för att hitta det minst våta stället att sova på och hur hon springer och tömmer kärlen med droppande vatten. Måste hjälpa henne fixa en presenning till taket. Genast.
Garderoben som vi lämnade till Anna i lördags gjorde att skjulet på hennes bakgård kunde byggas klart och hennes stora son kunde flytta ut från hennes skjul. För detta var hon jätteglad. Nu skulle hon fixa i sitt eget skjul och göra julfint. Framförallt vill hon köpa en matta för det har hon inte. När vi fikade idag frågade jag vad mattan kostade. 60:-, svarade hon. Den ska hon köpa när hon får sin julbonus. 😖😢.

Annonser

One thought on “💦💦💦💦💦💦

  1. Köp ett plåttak till henne i stället! Det gjorde vi åt Eunice innan hon fick sitt hus. Betalade ca R3000 om jag inte minns fel och hon hade ett ganska stort skjul (jämförelsevis). Priset inkluderade plåtar och frakt. Arbetskraft fixar dom bäst själva genom vänner i kåkstaden. Gjorde en ENORM skillnad! Hoppade över att köpa en handväska i strutsskinn för nästan samma pris och köpte tak istället. Kändes betydligt mer motiverat! Och vår familj kunde sedan sova bättre utan att ligga och oroa oss när det regnade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s