I-lands problem nr 348

Vi drog till ZA med varsin väska på drygt 30 kilo innehållande framförallt kläder men även några få personliga tillhörigheter. Alla som någonsin har packat en väska på knappa 20 kilo och åkt på en två veckors charterresa har ett ganska bra hum om hur lite kläder det faktiskt är. Speciellt om man ska vara borta i 9 månader. Eftersom vi inte har mycket med oss kan ni kanske förställa er att vi ofta går i samma kläder. Kommentarer som: ”åh…har du den tröjan idag igen…hehehe….” är vanliga. Mellan oss i familjen naturligtvis. Än har inte Stigsson eller Hunneyball sagt något men vem vet vad de tänker?…Hihi.

Visst kan vi handla saker här nere men:

1. Egentligen inget fel på kläderna men jag gillar modet bättre hemma.

2. Det är ganska skönt att befinna sig i en konsumtionsfri bubbla speciellt när man ser hur eländigt vissa har det här nere. Lusten att handla en ny klänning avtar dramatiskt när man vet att t.ex Anna inte äger en säng.

3. Less is more….det är ganska skönt att ha mindre saker. Hemma har vi bilar, båtar, hus, pool, massor av tekniska pryttlar och alltid saker som ska underhållas och servas…..skapar bekvämlighet men också en massa fix. Att bara ha det man står och går i just nu är ganska befriande och härligt.

Delar av packningskaoset hemma i min systers källare innan vi åkte hit.

BildPrecis som många andra kvinnor älskar jag att shoppa. När vi tog beslut i december 2012 om att verkligen åka till ZA avtog lusten att handla saker ganska dramatiskt. Inget kul att köpa saker hem eftersom vi skulle hyra ut huset. Inget kul att handla kläder eftersom jag insåg att min redan sprängfyllda garderob omöjligt skulle få plats i min 30 kilos väska. Så den konsumtionsfria zonen påbörjades redan i början av 2013 för att naturligtvis växlas upp när vi kom hit. Satsar just nu på upplevelser och god mat/dryck till familjen (och liiite julpynt) samt att skänka pengar till dem som behöver det bättre istället. Dagligen möter vi människor som lever under mycket enkla förhållanden och det ger oss en insikt i att vi själva har mycket mer än vi behöver. Är fast besluten om att bibehålla den inställningen när vi kommer tillbaks till konsumtionssamhället i juni 2014. Vi har under många år skänkt pengar och stöttat välgörenhets organisationer men känner definitivt att vi kan dela med oss mer av det överflöd vi faktiskt lever i. Thought of the day……

Ännu mer packningskaos innan avresa.

20130824-105808.jpg

Nu: morgonpromenad. Ha en bra dag.

Annonser

One thought on “I-lands problem nr 348

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s