Skolavslutning 🎊🎉🎈

Igår slutade Liza Grade 5 och det var återigen skolavslutning. 4 terminer på skolåret innebär 4 skolavslutningar 😃. Den 15/1 börjar hon i Grade 6 på samma skola men utan miss Pina. Den stränga miss Pina som Liza gillar hur mycket som helst. Hon var varit väldigt engagerad i att hjälpa Liza tillrätta både akademiskt och socialt. För detta gav vi henne en fin present som var mycket uppskattad. Miss Pina stannar kvar i Grade 5 och Liza får en ny Grade 6 lärare.
Liza fick igår sitt första betyg någonsin. I Sydafrika får man till skillnad från i Sverige betyg i tidig ålder. (Första året med betyg i Sverige är i 6:an). Hennes betyg gjorde mig rörd. Hon ställdes i augusti inför en enorm (och icke önskad) utmaning, tog den och använde tillfället till att utvecklas. Ensam i en skola utan goda engelskakunskaper. Ensam utan att förstå fröken och kamraterna mer än delvis. Med sin ordbok i högsta hugg. 😃. Men utvecklingen gick naturligtvis snabbt. Barn är flexibla. Engelskan flyter på. Självförtroendet på topp. Livet leker. Ingen tvekan om att Liza har vuxit på många plan av att flytta till Sydafrika. Att ställas inför lagom stora utmaningar är stimulerande. Att ställas inför stora utmaningar och klara dem är en enorm boost.

Gick till Liza’s (fiket) för att fira skolavslutning.

20131205-120313.jpg
Vi läser inte menyn på Liza’s längre. Vi bara låtsas läser. Vi kan den utantill nu efter flertalet besök på favoritfiket. 😃
Tradition är att dricka the på Liza’s.

20131205-120524.jpg
Igår gick vi nästan bananas där. De hade en nyhet på menyn. Nutellamilkshake. To die for. Gudomlig. Naturligtvis. Man kan aldrig misslyckas med Nutella.

20131205-120748.jpg
Tjoho! Nu väntar sommarlov i 6 veckor! 😎. Bye bye uniform. Bye bye strikt frisyr. Som ni ser åker tofsen ur håret så snart det bara är möjligt.

Annonser

One thought on “Skolavslutning 🎊🎉🎈

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s