Farligt? 👀

Innan vi Äkte till ZA första gÄngen hade vi blivit förvarnade om all kriminalitet och hur osÀker situationen var. VÀl pÄ plats var vi till en början överdrivet försiktiga, men allt eftersom tiden gÄr och man inte rÄkar ut för nÄgot kÀnner man sig tryggare. Vad gÀller den delen av ZA som vi rör oss i skulle jag vilja pÄstÄ att ryktet Àr delvis oförtjÀnt. Visst ska man vara förnuftigt försiktig, precis som pÄ mÄnga platser i vÀrlden. Men inte mer. Det Àr inte farligare hÀr Àn pÄ mÄnga andra stÀllen vi varit pÄ i vÀrlden. Detta gÀller först och frÀmst Stellenbosch som vi bor i, men Àven Kapstaden som vi besökt mÄnga gÄnger. Naturligtvis kan situationen vara annorlunda pÄ andra stÀllen i ZA. Vanligt sunt förnuft, inga kÄkstÀder pÄ kvÀllarna, köra och hÀmta barnen pÄ kvÀllarna med bil istÀllet för att de ska gÄ/cykla, inte flasha med pengar eller smycken etc. Som sagt; var i vÀrlden gÀller inte de reglerna? Jag kÀnner mig trygg hÀr.

Nu Ă€r det dock sĂ„ att vi har rĂ„kat ut för vĂ„r första oegentlighet 😳. Utanför vĂ„rt hus hade vi en vacker papegojbuske.

20131212-130611.jpg
HĂ€romdagen var alla blommor borta. NĂ„gon hade skurit av stjĂ€lkarna med blommor. Man kan lĂ€ngs vĂ€garna se fattiga mĂ€nniskor sĂ€lja liknande blommor för 20R (14:-) styck och om man rĂ€knar ihop alla blommor som fanns pĂ„ busken motsvarade det nog tre-fyra dagslöner för en vanlig arbetare som tjĂ€nar 80R om dagen (drygt 50:-). Klart att det var en tidsfrĂ„ga innan de försvann…..💙. Hoppas nĂ„gon fick nytta av pengarna. Om det var till mat och klĂ€der Ă€r jag mer Ă€n glad.

Annonser

One thought on “Farligt? 👀

  1. Det var rolig och intressant lĂ€sning. Som jag skrev sĂ„ har vi varit pĂ„ vĂ€g i hur mĂ„nga Ă„r som helst, men Ă€n har det inte blivit av. Vi har just varit i Hong Kong i tvĂ„ veckor. Nu börjar det bli dags att planera in nĂ€sta tur 😃👏👏. Vilka tider pĂ„ Ă„ret Ă€r bĂ€st att Ă„ka?
    /Liselott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s