Slowfood Market i Stellenbosch

Matmarknader finns det gott om i ZA. Vi har tidigare varit på matmarknaden på Route 44 strax utanför Stellenbosch. Underbar! Man fick provsmaka så mycket delikatesser överallt så vi var proppmätta inför middagen :). Inget knussel här inte utan man bjuder stort av sitt utbud i varje stånd.

I fredags var vi på en annan matmarknad i Stellies. Slowfood Market vid Oude Libertas. Som namnet antyder är marknaden raka motsatsen till Fast Food, dvs all mat som finns att köpa där är producerad och tillagad lokalt och omsorgsfullt. Maten är kontrollerad i alla led av en producent och innehåller inga kemiska tillsatser. Det finns över 100 utställare som säljer charkuterier, ostar, viner, bröd och bakverk mm. De flesta stånden säljer inte råvaror utan maträtter som de tillagat själva som man helt enkelt äter på plats och jag lovar: det finns hur mycket som helst att välja på! Vårt sällskap åt en blandning av dumplings, mexikanska fajitas, turkiska pita, sydafrikanska grytor, italienska sötsaker och sydafrikanska viner. Marknaden är utsökt; en av de bättre jag besökt och maten håller hög klass. Inramningen är det inget fel på heller. Marknaden är omgiven av ståtliga ekträd och vinrankor. Öppet håller de varje lördag mellan 9-14 och populärt är bland invånarna att åka dit och helghandla delikatesser och äta sin lördags brunch. Är du i området så rekommenderar jag verkligen ett besök där.
Bilder från kvällen:
20131212-073756.jpg

20131212-112538.jpg
En tysk dam sålde hemmagjorda pepparkakshus.

20131212-112708.jpg
Hemmagjord spetsad bål….hm.

20131212-112940.jpg
Trevligt sällskap.

20131212-113044.jpg

Tror vi återvänder hit väldigt snart eftersom det var så bra. Typ redan nu i veckan när familj från Sverige kommer. På tal om dem så är planet försenat….:(. De skulle landat kl 14 men som det ser ut nu är tiden ändrad till 18.30. Suck. Det kommer bli många: ”När ska vi åka mamma?” idag….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s