Upplevelsesamlare

Året i ZA innebär minimal konsumtion av prylar och kläder. Vi tog med oss drygt 38 kg var (kläder och personliga tillhörigheter) och har inte köpt speciellt mycket sedan vi kom hit. Däremot konsumerar vi upplevelser. På många olika plan. En av mina favoritsysselsättningar har blivit att besöka vingårdar. Nu kommer jag skriva något som upprör vissa personer (framförallt mina svågrar) mycket. Jag älskar att besöka nya vingårdar inte främst för vinerna utan för de fantastiska miljöerna och den utsökta maten. Vinet är gott vart man än kommer. Den stora njutningen för mig är miljöerna, vinrankorna, blommorna, menyerna, utsikterna 😃. Idag besökte vi tillsammans med Hunneyballs vingården Glenwood som jag velat åka till ett tag. Suck säger jag. Vilket ställe.
Längst in i Franschhoekdalen ligger denna pärla till vingård. När man stiger ur bilen är det så tyst så man häpnar. Bara fågelkvitter hörs. Vingården är inramad av de ståtliga bergen. Vinrankorna växer så långt ögat når. Man blir nästan gråtmild….så vackert är det!

20140112-181334.jpg

20140112-181403.jpg

20140112-181435.jpg
Där under ytterligare en ståtlig ek åt vi en fantastisk söndagsmiddag.

20140112-181536.jpg
Maten var bättre än bäst. Den berömda restaurangen Le Bon Vivant (Det Ljuva Livet) i Franschhoek har öppnat restaurang på vingården Glenwood. Perfekt.
En liten laxkaka med pocherat ägg och hollandaise.

20140112-181946.jpg
Ljuvlig fisksoppa.

20140112-182022.jpg
Dagens fisk, Yellow Tail.

20140112-182204.jpg
Hemmagjord sorbet.

20140112-182237.jpg
Ostbricka naturligtvis….

20140112-182333.jpg
Vinerna är bra vart man än kommer men jag måste erkänna att Glenwoods viner var bättre än vanligt. Normalt lagrar man inte vita viner mer än 12 månader men de hade en ekfatslagrad Chardonnay, lagrad 18 månader med tydlig smak av ekfat som var helt otroligt god. Det klart bästa och mest karaktäristiska vita vinet jag har smakat sedan vi kom hit. Deras vinprovnings personal var dessutom oerhört kunniga och vi fick oss en god lektion i vinkunskap.
Aktuellt vin, lagrad Chardonnay.

20140112-183056.jpg
Enligt vinmakaren har de ett Chardonnay på lagring som legat 22 månader på ekfat som tydligen är helt suveränt! Inte buteljerat än då de låter det mogna lite till. Spännande.
Tack fina Hunneyballs för en mycket trevlig, spännande och intressant lunch!
Jim och Göran vid entrén.

20140112-183640.jpg
Hemma har de haft en lugn och skön dag i solen. Deras hår blir grönare och grönare för varje dag så snart blir det dags för en ny Ketchup kur.

20140112-183803.jpg

20140112-183822.jpg

20140112-183839.jpg

20140112-183856.jpg
Ikväll är det sista kvällen för Sandra, Örjan och Elvira. Snyft 😢. Det har varit så mysigt att ha dem här. Jag GILLAR verkligen att ha gäster och konstaterar att vi verkligen har extremt trevliga och lättsamma vänner. 💚❤💙💙
Lite orolig för Diva. Hon har fått en ny bästis. Följer Sandra som en….hund. Hur ska det gå när hon åker? 😁😝

20140112-184640.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s