Viktors studier

När Viktor var hemma igår gick vi igenom hans kursval inför terminen och jag kan nu därför svara på frågan exakt vilka kurser han bestämt sig för.  Han hade sökt fler kurser än han kunde läsa för att se vilka han kom in på. Detta resulterade i att han nu var tvungen att välja bort några för att hamna på heltid.

Så för er som undrat och inte fått svar ska han läsa:

– Economics – första baskursen i ekonomi på universitetsnivå. Makro/mikro ekonomi, ekonomiska modeller. Basic ekonomi helt enkelt.

– Business Management – entrepenörskap, affärsetik, ledarskap.

– Professional Communication – handlar om hur man skapar och riktar information och kommunicerar på olika sätt beroende på målgrupp. Träning i retorik och att hålla föredrag.

– Industrial Psycology – läran om hur man ökar prestation, tillfredsställelse, säkerhet, välmående och hälsa hos anställda och organisationer genom utbildning, traineeprogram, feedback och management.

– Decisionmaking och valuestudies – tanken med den kursen är att utrusta eleverna med konceptuella och analytiska verktyg att använda i beslutsprocesser och strategier samt därtill lägga en dimension av ett moral- och värderingstänk. En lära i kombinera teoretiska beslutsmodeller med verkliga livet.

Varje kurs motsvarar 6 svenska högskolepoäng och det gör att de 5 kurserna motsvarar 30 akademiska poäng som han kan tillgodoräkna sig hemma i Sverige.

Nu: Kapstaden!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s