Rise and shine

Godmorgon från ZA!
En av dagens mysigaste stunder är att köra barnen till skolan. De är alltid väldigt glada över att gå till dit vilket sprider en härlig känsla över morgonen. Naturligtvis är det lättare att gå upp när solen skiner och det är varmt och härligt….detta påverkar även deras morgonhumör ☺.

20140130-075817.jpg
Liza matchar uniformen bra med sitt tillfälliga mörkblå gips/bandage. I em ska vi hämta ut hennes riktiga badvänliga ROSA gips och det kommer skära sig fint mot de strikta uniformsreglerna 😁……
Så här inför terminsstart blir föräldrarna återigen uppdaterade på gällande regelverk kring uniform och övrig utrustning. Mycket att hålla ordning på och reglerna efterföljs strikt. Liza hade tex ett hårband häromdagen med en pytteliten spetskant på. Det fick hon ta av. Hårbanden ska vara diskreta, vita eller blå…..
Andra spännande utdrag ur regelverket:
– inget hår får nudda kragen på skoluniformen. Killar ska vara såpass kortklippta och tjejerna ha håret uppsatt.
– inget hår får nudda ögonbrynen.
– ingen frisyrgele/spray.
– för tjejer: inga lösa hårtestar hängande eller stoppade bakom öronen. Vi är alltså storkonsumenter av hårspännen.
– ingen hårfärgning. Om de färgar håret på loven ska detta återställas till terminsstart.
– inga smycken förutom klocka och örhängen (OBS! bara tjejer 😀). Bara 1 örhänge i varje öra och naturligtvis finns det regler för hur örhänget får se ut.
– behöver jag tillägga att nagellack är förbjudet och att det är nagel/hår/skoputs-inspektion 1 gång i månaden?
– utöver detta har vi det stora kapitlet: skoluniformen. Den består av många olika delar som kan/ska kombineras på ett speciellt sätt. Detta gäller både den akademiska uniformen och de olika idrottsuniformerna. Tur att jag är housewife eftersom det motsvarar en deltidstjänst att hålla ordning på alla regler 😃😃😃😃😃😃😃.
– NB: förutom alla strikta regler kring pennfack och hårsnoddar finns det en sak som sticker ut från regelverket: barnen får vara barfota om de vill. Jag har berättat tidigare att sydafrikanerna kallar sig för the barefoot-people. Påfallande ofta ser man även välklädda vuxna på stan som är barfota. Familjen Lindström ni hade älskat barfotalandet!

Efter intag av smärtlindring i går tog det max 10 min innan Liza var på banan igen. Finfina grejor de där tabletterna vi fick 😝. Hon har sovit gott hela natten och vaknade utan smärta i morse men för säkerhets skull tryckte jag i henne en knarkdos till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s