Candlelight-dinner

Vistelsen i ZA innebär många nya bekantskaper, både sydafrikanska och svenska. En ny bekantskap som vi gjort, faktiskt tack vare bloggen är Marie och Henrik från Vimmerby. Henrik är i ZA 4 gånger om året för att arbeta och Marie följer med 1-2 gånger. Första gången vi träffade dem var i oktober och nu har de precis varit nere en sväng till. Härliga människor som det är ett nöje att ha lärt känna.
Henrik och Göran häromkvällen på vår altan…..

20140203-221038.jpg

Eftersom temat tidigare idag var ”Vänner” spinner jag vidare på det. Relationer är fascinerande. Både det faktum att de tillför mycket energi, glädje och kraft men också att vissa relationer är oerhört energikrävande. Personkemi är ännu mer spännande. Ibland klickar det – ibland inte. Spännande och oförutsägbart. När man lämnar sin värld och flyttar får man perspektiv på många saker. Bland annat relationerna man har hemma. Flera saknar man en hel del. Många aha-upplevelser blir det när man får distans och massor av tid att reflektera. Underbart och härligt att ha livspaus!
En annan reflektion vi gör är att alla är mycket upptagna/stressade hemma. Både jag och Göran är turbomänniskor och vårt liv snurrar snabbt i Sävedalen. Vi tillhör i Sverige definitivt kategorin upptagna och (över)aktiva 😝. Många bollar i luften och projekt hela tiden. Därav namnet på bloggen. Karusellen snurrar alltid. Just nu är vi grymt ostressade och nedtaggade (eftersom vi inte jobbar) men dessvärre tror jag att vi ganska snart efter hemkomsten är tillbaks i den snurrande karusellen. Precis som alla andra. Egentligen verkar ingen speciellt nöjd med det men det är SÅ svårt att bryta mönster. Sydafrikanerna är väldigt relaxed jämfört med svenskarna. (Kanske beror det på att solen skiner på dem nästan hela året…hihihih?) OK, vissa saker fungerar ju sämre pga just den detaljen att de är väldigt relaxed men tänk om man kunde hitta en nivå någonstans mittemellan? Bra utmaning när vi kommer hem helt enkelt! 😉

Annonser

2 thoughts on “Candlelight-dinner

  1. Visst ser vi lyckliga ut…, eller kanske trötta efter att dagen innan klättrat i berg och den dagen bilden togs MTB:at i bergen. Två fina dagar fick vi i alla fall!

  2. Ja den där karusellen är inte lätt att ta sig av i Sverige. Mycket tycker jag beror på att det vara på ett visst sätt i Sverige. Så är det inte här. Det är en sådan makalös mångfald av människor att det inte finns någon mall som man måste passa in i. Även vi har taggat ner avsevärt sedan vi flyttade hit. Trots att vi jobbar. Ja, Harald alltså, jag jobbar ju bara lite. I alla fall när det gäller kontorsarbete. Men tempot är verkligen lugnare här och ja jag tror faktiskt att mycket beror på klimatet.
    Det måste vara en konstig känsla att åka tillbaka till Sverige igen? Jag hoppas verkligen att du fortsätter att blogga när ni kommit hem. Intressant att höra hur ni kommer att uppleva det.
    Kram från ”grannen” vid havet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s