Alla HjĂ€rtans Dag đŸ’™

Ett stort event i ZA. Enligt damen i ”partybutiken” i mallen firar sydafrikanerna detta mer Ă€n julafton. Vad gĂ€ller upptrappning och förberedelser i affĂ€rslivet och skolan instĂ€mmer jag. Idag Ă€r en stor dag.
I Lizas skola Ă€r det dagen till Ă€ra en simgala (de kallar det gala men i sjĂ€lva verket Ă€r det en tĂ€vling). Sydafrikanerna Ă€lskar att simma och de Ă€lskar att tĂ€vla, Ă€ven i lĂ€gre Ă„ldrar, för att premiera de duktiga. Är du duktig i sport Ă€r din sociala status HÖG i skolan. Eftersom en stor del av idrotten utövas pĂ„ skolan efter lektionstid (extra mural activities) Ă€r deltagande skyhögt och alla har örnkoll pĂ„ varandras fĂ€rdigheter i idrott.
Förutom simgala Ă€r det annonserat en ”surpriselunch” pĂ„ Rhenish Primary. Stort eftersom alla har med egen lunchbox annars. DESSUTOM har lĂ€rarna suttit och knĂ„pat ihop ett schema dĂ€r varje barn ska fĂ„ en liten gĂ„va av ett annat barn. Liza har fĂ„tt veta att hon ska köpa nĂ„got till Craig i klassen. SĂ„ dĂ€rför ska Craig idag fĂ„ en teckning.

20140214-070602.jpg
Han ska ocksÄ fÄ den pyttelilla chokladbiten.

20140214-070941.jpg
Han stĂ„r inte lika högt i kurs som hennes 3 bĂ€sta vĂ€nner som ska fĂ„ de STORA chokladkartongerna. Ingen ”love-in-the-air” hĂ€r inte.

Desto mer 💚 blir det nog bland Tilda och hennes sydafrikanska vĂ€nner. Hennes flickskola gĂ„r dagen till Ă€ra över till en nĂ€rliggande highschool för pojkar för den sedvanliga AllaHjĂ€rtansDag picknicken. DĂ€r fĂ„r alla tjejer dessutom en varsin ros av killarna. DĂ€refter Ă€r allt hemligstĂ€mplat. My God! En massdate med hundratals hormonstinna ungdomar. Hur kul som helst.

Bland ungdomarna i vĂ„rt hus blir det rejĂ€lt firande dĂ„ de ska gĂ„ pĂ„ en stor DJ gala i Kapstaden. VĂ€rldskĂ€nda discjockeys, bland annat nĂ„gra svenska kommer upptrĂ€da pĂ„ detta 12 timmar lĂ„nga event. Jag Ă€r inte medbjuden och Ă€r ganska glad för det. Jag, Göran och Liza firar dagen i Kapstaden. 😃💚

AngĂ„ende det romantiska firandet för ”vĂ„ra” tonĂ„ringarna blir det nog en dos av det ocksĂ„. De trĂ€ffade första kvĂ€llen pĂ„ semestern ett gĂ€ng vĂ€lartade sydafrikanska 18-Ă„ringar frĂ„n Stellenbosch som svĂ€rmat hĂ€r en vecka nu. Vem som svĂ€rmar för vem Ă€r oklart. Att de Ă€r trevliga och vĂ€lartade vet jag eftersom de varit hĂ€r och hĂ€mtat tjejerna (vilka gentlemĂ€n!), bockat, tagit i hand och kallat oss för Mr och Mrs och konverserat artigt. Jag har tidigare skrivit om alla artiga sydafrikaner och dessa ungdomar utgör inget undantag. Exemplariska gossar med snygga sidbenor och solbrĂ€nnor frĂ„n tennisbanan. 😁 Även en av de vĂ€lartade mammorna har varit hĂ€r och introducerat sig sĂ„ att vi skulle kĂ€nna oss ”comfortable”. Jag Ă€lskar detta artiga och vĂ€nliga bemötande!!! Om killarna ska med pĂ„ DJ galan? LĂ„goddsare.

I vilket fall som helst har svĂ€rmeriet inneburit mĂ„nga fniss, gapflabba, illtjut, panikattacker och pirriga stunder denna veckan. Inte bara för tjejerna. Göran och jag har skrattat gott ocksĂ„. 😃. To be continued…..
PÄ tisdag Äker tjejerna hem och lÀmnar Tilda kvar med alla killarna. Oj. FrÄgan Àr om pappa Göran skrattar lika mycket dÄ?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s