Sydafrikansk Braai 🍗🍖🍷

Ikväll var vi bjudna på grillkväll hos grannarna. Jag har verkligen tappat stinget här i ZA. 😁 Hade glömt köpa en gå-bort-present. Herregud det händer ALDRIG hemma. Hjärnan går på halvfas här. Skönt ibland men irriterande idag. En vinflaska funkar alltid tänker ni säkert. Det gör det definitivt men inte hos några som äger en egen vingård som Marlize och Barthel….😳. Kolla Koopmanskloof på Systemet. Köp gärna för deras viner är riktigt goda. Mellan pest och kolera, komma med eller utan present valde jag att ta med en flaska från en konkurrerande vingård. Säkert värsta etikettsbrottet….😜.
Vi hade fått i uppdrag att ta med en svensk förrätt så det blev en gammal klassiker med Abba’s löjrom, avocado, räkor och majo. Succé hos sydafrikanerna. 👍
Lite kyligt ikväll….bara 28 grader så tjocktröjorna åkte fram ur garderoben.

20140301-235300.jpg
Vi hade en riktigt trevlig kväll med tre sydafrikanska familjer. Det är oerhört spännande att ta del av deras liv och vardag och skillnaderna med det svenska vardagslivet är många. Fascineras också över att det finns så mycket som är typiskt afrikaans trots att deras historia bara är drygt 300 år gammal. I det här landet är alla invandrare och ikväll hade vi påbrå från Frankrike, Holland, Danmark och Grekland runt bordet. Visserligen många generationer tillbaks men alla har full koll på sitt ursprung.

20140302-000043.jpg
Spännande maträtter på bordet. Bland annat grillad Springbok (en slags antilop-gasell).

20140302-000516.jpg
Till efterrätt fick vi fikonkaktus. Ruggigt gott med glass till. Såg ut som ruttna potatisar men smakade tack och lov mycket bättre.

20140302-001015.jpg
Värdparet med några av sina egna viner.

20140302-001534.jpg
Tacksam för trevliga, intressanta och mycket roliga nyfunna vänner. 💚💜

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s