Stolt! 😍

HĂ„ll i hatten alla jantar – hĂ€r kommer lite skryt. Valfritt att lĂ€sa vidare.

Viktor hade 5 tentor förra veckan. Det kĂ€ndes som om det gick bra tyckte han. Fick resultatet i ”Decisionmaking and Valuestudies”, fritt översatt ”Beslutsfattning och VĂ€rdegrunder” idag. Resultat: bĂ€st i klassen! Klassen bestĂ„r av 241 elever!!!!!!! De flesta med engelska som första sprĂ„k. Heja the tall swede! Ett kvitto för honom pĂ„ att han pluggat rĂ€tt inför tentan. Som nybliven universitetsstuderande tar det ett tag innan man lĂ€r sig hur man pluggar eftersom det skiljer sig radikalt frĂ„n gymnasiet.

Bilden Àr frÄn nollningen av första-Ärs-studenterna vid Universitetet i januari. Den svenska flaggan Àr inte pÄ nÄgot sÀtt representativ för Stellenbosch University Àven om den just den hÀr dagen fick vara med pÄ ett kundvagnsrace. Det finns inte mÄnga svenskar hÀr. Viktor har trÀffat pÄ 3-4 stycken och det Àr 30.000 studenter registrerade. Dessutom finns det en svensk professor i juridik. Jag har tidigare skrivit om Annika som jag lunchar med ibland. 39 Är och professor vid Stellenbosch University. Coolt.

Den lilla ormĂ€lskaren fick ocksĂ„ tillbaks matteprov idag med resultat: bĂ€st i klassen. En lika stor bedrift med tanke pĂ„ hennes obefintliga kunskaper i engelska nĂ€r vi kom till ZA. Och JA…man behöver kunna engelska för att göra matte eftersom man mĂ„ste kunna lĂ€sa instruktionerna. De första matteproven hon hade nĂ€r vi kom hit lyckades hon skrapa ihop 3-4 poĂ€ng pĂ„ pga att hon inte fattade frĂ„gorna. Det verkar gĂ„ bĂ€ttre nu! Grattis Liza! 😍

20140312-163522.jpg

Annonser

6 thoughts on “Stolt! 😍

 1. Det Àr ju rent fantastiskt!!! Du har all rÀtt att kÀnna dej stolt, maken ocksÄ givetvis. För Viktor att vara
  bĂ€st av 241 Ă€r ju nĂ€stan otroligt. ”English as a Second Langugage” spelade tydligen ingen roll. Det kommer att se bra ut pĂ„ resumĂ©en! Och lill-jĂ€ntan nr 1 i matte! Att tĂ€nka sej att hon inte kunde engelska, nĂ€r hon började skolan dĂ€rnere. Er lĂ„ngsemester har verkigen gett hela din familj otroliga gĂ„vor och upplevelser som inte kan mĂ€tas i pengar. Investering i framtiden!!! Dessutom har ni vidgat er kĂ€nnedom om ett nytt land och en del av dess befolkning, nĂ„got man inte har tillfĂ€lle till, om man kommer som turist.
  SĂ„ glad att jag hittade hit! 🙂

  • SĂ„ glad att du hittade hit Ruth! PĂ„ fredag landar din namne frĂ„n Sverige, kusin Ruth 4 Ă„r gammal i SA. En kavat liten dam med skinn pĂ„ nĂ€san. Jag tror hon pĂ„minner om dig. 🙂
   Kram

 2. HÄRLIGT
  Vi blir otroligt stolta som morförÀldrar, att ha sÄdana smarta barnbarn.
  man kan ju börja fundera pÄ var det kommer ifrÄn????
  Grattis Viktor og Liza
  Vi ses pÄ fredag

 3. JassÄ du !!!
  Har precis pratat med en expert (Lena), hon har lÀst allt om detta!!
  Det Àr Mamman som Àr kÀllan!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s