Lizas skola..

…har i veckan fått utmärkelse som Western Capes bästa skola inom flera kategorier framför allt i de akademiska områdena. Vi var redan innan detta överens om att det är en mycket bra skola hon går på. Detsamma gäller Viktor och Tildas skolor. Toppbetyg av både oss och barnen vilket har bidragit till att göra vår vistelse här mycket lyckad.
Inte bara de akademiska och idrottsliga färdigheterna sköts och bedrivs minutiöst och professionellt. Många är historierna kring den vardagliga disciplinen och flera av dessa har jag delgivit er. Varje vecka får vi utförliga innehållsrika veckobrev som enligt min åsikt gör det stört omöjligt förr oss föräldrar att missa något. Tack för det Rhenish. Den invandrade mamman har uppskattat detta mycket. 😃

Disciplinen är tuff och gråzonen obefintlig. Antingen sköter man sig…eller också blir man bestraffad med black dots, samtal med rektorn och kvarsittning. Tuffa pix för oss föräldrar också naturligtvis. Det är lösstider i ZA nu och förutom en noggrann instruktion om hur man ska koka och soltorka sängkläder får vi också veta i veckobrevet att det krävs läkarintyg för att konstatera att lössen är borta. Annars ingen skola. Nyfiken på vad som händer med föräldrar som inte följer reglerna……😳😝.
Afrikanska löss slipper jag gärna. Har konstaterat att alla djur/insekter i Afrika är större än de i Europa. Min läskiga-djur-kvot är fylld till bredden av fästningar, ormar och vedervärdiga spindlar. Tack.

Annonser

One thought on “Lizas skola..

  1. Jag tycker Sverige skulle skicka svenska Skolverket på studieresa till skolorna här i Sydafrika. Dom skulle nog lära sig ett och annat. Framförallt att det inte är FARLIGT med tydliga regler och disciplin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s