Vintage

Jag besökte i går Bergkelder i Stellenbosch i jakt på vintageviner från 1994, 1996 och 2002, dvs de årtal våra barn föddes. Eftersom viner inte mår bra av att lagras mer än 20 år är tanken att dricka denna på 20-årsdagen, gärna med sina föräldrar 😍. För Viktor är det dags i november 😃. Hittade turligt nog en flaska till Viktor och Liza på Bergkelder. Dessvärre var 96:orna till Tilda slut men jag fick tips om var de fanns kvar.
Helt galet är i vilket fall som helst att en flaska vintage vin från Allesverloren Shiraz årgång 1994 kostade 84:- (!!!!! galet- jag vet! Vad sysslar vi med i Sverige?) på Bergkelder som är ett slags vinmuseum /bank där man kan köpa viner från åtminstone 20 årgångar tillbaks från alla vingårdar i området. Varje år när de hundratals vingårdarna i området producerat årets viner sparas ett antal flaskor på Bergkelder som en slags minne/arkiv Dessa flaskor lagras inne i ett berg och kan köpas av vem som helst. Naturligtvis har de ett eminent vinmuseum med rariteter… Svåger-Visstor har du svimmat eller läser du fortfarande? Hur kunde du missa detta när du var här? Kom genast tillbaks. 😃😳
Viktor och Lizas flaskor.

20140407-224005.jpg

Annonser

4 thoughts on “Vintage

 1. Så otroligt inspirerande att läsa bloggen varje dag!
  Men, vad skall vi läsa för att stå ut tills nästa gång vi åker, nu när ni åker hem?
  Hur har ni tänkt lösa det??? 😊
  Vi har varit i ZA 9 gånger hittills, det ÄR beroende framkallande, och i år åker vi 3 veckor i september och före jul drar vi för 6 veckor varav 3 veckor med barn och barnbarn totalt 9 pers.
  Nu blev vi ju nyfikna på det andra tipset ni fick, när Bergkelder inte hade det ni sökte…….men det kommer kanske en annan dag!?
  Med hälsningar från ett grått och regnigt Sverige,
  /Agneta & Kjell

 2. Så otroligt kul att läsa bloggen varje dag!
  Men, vad skall vi läsa för att stå ut tills nästa gång vi åker, nu när ni åker hem?
  HUR HAR NI TÄNKT LÖSA DET? 😊
  Vi har varit i ZA 9 gånger hittills, det ÄR beroende framkallande, och i år åker vi 3 veckor i september och före jul drar vi för 6 veckor, varav 3 veckor med barn och barnbarn, totalt 9 pers.
  Nu blev vi ju nyfikna på det andra tipset ni fick, när Bergkelder inte hade det ni sökte…..men det kommer kanske en annan dag!?
  Med hälsningar från ett grått och regnigt Sverige,
  /Agneta & Kjell

   • Tack för det!
    Mooiberg, där har vi också varit, då behöver vi ju inte ligga sömnlösa för oron att vi missat något! 😊
    Har kanske missat det, men med tanke på att ni bor i Stellis, har ni varit på Dalla Cia med Pane E Vino på 7 Lower Dorp Str Bosman’s Crossing?
    Alltså på ”andra sidan järnvägen” nästan granne med Bergkelder men nästa infart från 310’an, utifrån Stellis räknat.
    Alltid lika mysigt att slinka in och träffa Georgio Dalla Cia, ex Mr Bordeaux-blend Rubicon, på Meerlust och hans son George med hustru för en liten bit av Italien i ZA med mat, vin och grappa.
    Tack för all inspirerande läsning,
    Agneta & Kjell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s