😆😀😜😛 gott och blandat

Idag har vi varit i Cape Town och utrĂ€ttat lite Ă€renden. Först trĂ€ffade vi den djurĂ€lskande fraktagenten som ska ta Diva till Sverige. Äntligen var det check pĂ„ den uppgiften….

Sedan Ă„kte vi till visumagenten….😣…alltsĂ„…..ni kan i er vildaste fantasi inte förestĂ€lla er vilket ”nuthouse” det Ă€r. En galen blandning av en buskisfars pĂ„ Vallarna, toppat med TV-serien Fawlty Towers med en polsk riksdag som krydda. NEJ vĂ„ra visum Ă€r inte klara och Viktor Ă€r fortfarande illegalt i landet och vi kan inte lĂ„ta bli att skratta Ă„t elĂ€ndet. ByrĂ„kratin Ă€r svĂ„r att förstĂ„ för oss europĂ©er. To be continued helt enkelt…

Vi piggade snart upp oss med en lunch pĂ„ Ă€nnu en av Cape Towns coola restauranger. Vilken stad! Älskar CT mer och mer för varje gĂ„ng jag kommer dit. Restaurang-, nöjes- och aktivitetsutbudet Ă€r enormt. AtmosfĂ€ren Ă€r rock n’ roll och avspĂ€nd.
Ännu en lunch med makalös utsikt. Denna gĂ„ngen över Taffelberget.

20140408-183717.jpg

20140408-184112.jpg
DÀrefter bar det av till flygplatsen för att hÀmta farmor och farfar. HÀrligt att se dem igen!

20140408-184955.jpg
Nu sitter de i soffan och myser och vÀntar pÄ Görans Braai. Struts och sydafrikanska korvar med sötpotatis och sallad stÄr pÄ menyn.

20140408-185629.jpg
Tilda och jag slutförde ”mission vintage wine” idag dĂ„ vi Ă„kte till Mooiberg Farm Stall för att inhandla en Pinotage 1996.

20140408-185826.jpg
Det fanns tunnor fulla med vintageviner, 15-20 Ă„r gamla att vĂ€lja och vraka ur. Ett eldorado för vinĂ€lskare och samlare. SmĂ„pratade lite med killen som jobbade dĂ€r och frĂ„gade hur gamla de Ă€ldsta vinerna var han hade i butiken och vips befann jag mig i det allra heligaste nere i kĂ€llaren bland flaskor sĂ„ gamla som frĂ„n 1929. Även om inte jag Ă€r nördigt intresserad eller kunnig var det en andĂ€ktig kĂ€nsla att vara dĂ€r.

20140408-190221.jpg
Kunde inte lĂ„ta bli att köpa med en överraskning dĂ€rifrĂ„n…..😊.

Annonser

One thought on “😆😀😜😛 gott och blandat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s