Brrrrr….vi har börjat frysa.

Nu har även Lizas skola börjat med vinteruniform. Det är soligt och varmt på dagarna men så fort solen går ner på kvällen (runt 19) blir det kyligt och nätterna och morgnarna är ganska kalla. 10-12 grader. Huset blir som ett kylskåp och vi har börjat frysa igen. Inte som augusti/september men tillräckligt för att sova i mysdress. Isoleringen i de sydafrikanska husen är obefintlig även om husen håller god standard. Hämtade Liza hos en kompis igår och den familjen har ett STORT nybyggt stenhus med dålig isolering. Jag frågade mamman varför och hon sa att det fanns fördelar med att ha svala stenhus 9-10 månader om året pga värmen. De 2-3 månaderna om året som det är kallt får man istället klä på sig och tända en brasa. Sant. Under den långa varma sommaren har jag verkligen uppskattat vårt svala stenhus. Jag köper hennes resonemang.

Jag gillar vinteruniformen. Lite striktare än sommaruniformen, lite mer tysk skolfröken a la Sound of Music. Under ”jerseyn” har Liza en förklädesklänning på sig. Slipsen och långstrumporna är pricken över i:et.

20140506-082055.jpg
Anna har precis kommit och hon går runt och städar i sin vinter Teddy-jacka. Jag bloggar i min skidjacka. Det är 15-16 grader inomhus och klockan är 8.30.

20140506-082259.jpg

20140506-082339.jpg
Faktum är att det är varmare ute än inne. Vi lärde oss ganska snart i september att om man vill värma upp sig får man gå ut. Det är precis vad jag ska göra nu. Har en kulig dag framför mig.
Så här såg parken utanför vårt hus ut i morse på hundpromenaden. Vackra höstfärger i strålande sol.

20140506-083330.jpg
Den här är till dig Louise Persson. Vår gata i Stellenbosch i morse med utsikt över The Magic Mountain. 😍

20140506-083544.jpg
Oj, nu kom Göran upp i en ÄNNU större dunjacka för att äta frukost. Folks, this is Africa autumn-style. Bäst att gå ut och tina upp i solen.

20140506-083756.jpg

Annonser

3 thoughts on “Brrrrr….vi har börjat frysa.

  1. Ha, ha, låter som här i Dubai! När det är vinter här och 8-10 grader på natten blir husen otroligt kalla, ingen isolering alls. Nu i vintras köpte vi värmefläktar som vi körde med inomhus 🙂 Tror nog att jag fryser mer på vintern här än i Sverige, får nog köpa på mig mer vinterkläder till nästa vinter.
    Men sol på näsan är ju alltid nice!
    Kram från Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s