Typical swedish

Viktor kommer hem på middag med några sydafrikanska vänner om några dagar och vi tänkte bjuda dem på Typical Swedish Food. Därför hade det varit roligt att höra vad ni som läser skulle föreslå att vi lagar? Vad är typisk svensk mat för er? Tack på förhand. 🙂

Annonser

10 thoughts on “Typical swedish

 1. Nu måste du ju laga något som du KAN göra här i Sydafrika! Falukorv funkar ju liksom inte 😉 Jag röstar på köttbullar, potatis, brun sås och lingon (har du inte lingonsylt så ta cranberry sauce i värsta fall). Eller alternativt ugnsbakad lax (dyrt dock), kokt potatis och spenat. Helst ska du ju då även få tag i röd kaviar att blanda i gräddfil också. En hit som vi bjudit på till dessert är marängsviss! Eller en svensk äppelpaj (smulpaj på havregryn alltså) och vaniljsås (jag har Ekströms marsán om du vill ha). Oj nu har jag glömt förrätt. Köp på någon slags soppa. Jag gör trattkantarellsoppa ibland (men så har jag turen att ha torkade trattisar som farmor plockat. Säg till om du vill ha).

  Kan hända att jag återkommer med fler förslag 😉 Lycka till!

 2. Köttbullar och brunsås hade jag funderingar på. Lingon vet jag inte var jag ska få tag på. Marängsviss är helt GENIALT!!!!! Hur bra som helst. Återkom gärna med mer förslag om det dyker upp. Hittade senapssill på checkers, lax och löjrom. Lite inne på toast skagen?? Kram och tack snälla!

 3. Blodpudding och snaps
  Falukorv och snaps
  Fil med snaps.
  Behöver du fler idé? Det är studenter det handlar om.

 4. Gubbröra på knäcke/rågbröd är bra och enkelt.
  Tove och några kompisar håller just nu på och planerar en svensk middag för 20 pers. Där blir det en salig blandning; köttbullar, mos och gräddsås, Janssons frestelse, smörgåstårta, glögg och chokladbollar!
  Gabriella/Marie – jag har också Trattisar! Vilken tur vi har som har svamp ända från Svealand här here -:). Trattkantarellsoppa är alltid gott och uppskattat – exotiskt 🙂
  Kram!

 5. Gravad lax, med hovmästarsås. Svårt att hitta filéer med skinnet kvar på ena sidan dock. Funkar bra helflådda men lite svårare att skära upp fina bitar. Naturligtvis snaps och öl. Good Luck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s