Tack för respons!

Underbart med så stort engagemang kring vår svenska middag. Vi fick flera fantastiskt bra förslag som vi inte kommit på själva. Vi fick även en del bra förslag som inte går att genomföra pga brist på råvaror. Blodpudding, fiskbullar och falukorv lyser med sin frånvaro i ZA. De allra flesta föreslog köttbullar i gräddsås med mos och eftersom det är en av mina paradrätter får det bli det. Förutom lingonsylten. Har fått tips om tysk (!) specialbutik i CT som kan ha det. Av alla era förslag till efterrätt valde Viktor marängsviss. Vet inte om det är ”typiskt” Sverige men vi kände för det. Till förrätt blir det gravad lax (finns här) rökt makrill (finns här) och en Skagenröra (finns Abbas löjrom här). Frågan är till alla er i Sydafrika: var hittar jag hovmästarsås eller behöver jag göra den själv??? 😁

Tack alla engagerade personer. Viktors vänner kommer få en svensk afton de sent kommer glömma. 👍 Lite snaps på det (heja Absolut!) kommer de tycka det är en toppenkväll. 👀

Idag har varit en lugn dag. Viktor och Göran har cyklat mountainbike. Liza i skolan och jag ärenden på stan. Förberett för helgens avskedsfest för Liza och hennes kompisar. Hon hade sitt födelsedagskalas hemma i december så nu blir det kalas på lokal. Hon ska bjuda alla kompisar på middag på stan och sedan bio. Billigt i ZA. En biokväll med popcorn kostar 28 kronor.

Tilda njuter i Kapstaden. Både med volontärslivet och allt kul de hittar på tillsammans efter jobbet. Succé verkar det som. Hoppas det ger henne mersmak att åka tillbaks i vinter och göra sitt exarbete här. Bättre utbildning i livserfarenhet har jag svårt att tänka mig. Alla volontärerna bor dessutom tillsammans i ett hus, är ungefär i samma åldrar och verkar hitta på mycket roligt tillsammans. 👍Lite väl mycket roligt kanske men jag har ju också varit nästan 18 år och har tack och lov inte glömt av hur det var.

Om två veckor landar vi i Sverige. Annars när vi åker på långsemester på vintrarna brukar vi vara borta i två veckor och det känns länge och vi brukar hitta på många saker under den tiden. Just nu känns två veckor som en blinkning. 14 dagar av 286. Herregud. Ingenting.

Annonser

2 thoughts on “Tack för respons!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s