ZA’s 2 ansikten

Ingen har väl undgått att vi tycker att ZA är ett väldigt härligt land att leva i? Jag kommer, med handen på hjärtat, sakna ALLT här. Både positiva och negativa saker. Med de negativa tänker jag naturligtvis på misär i kåkstäder, orättvisor och diskriminering. Men ZA är ett land i utveckling, som en omogen 20-åring, och saker och ting blir bättre och bättre. Det tar dock lång tid.
Det som känns bra i det negativa är att vi har haft möjlighet att kunna vara med och bidra till att förbättra förutsättningarna i kåkstäderna för de utsatta som lever där.

ZA har två ansikten. Det ljuva livet och det ”eländiga livet” i kåkstäderna. Vi har tagit del av de båda under vår vistelse. Det ljuva livet har vi njutit av och det har givit oss många fina minnen. 😃

Det som påverkat oss allra mest är dock det andra livet. Kåkstadslivet. De upplevelser och erfarenheter vi tar med oss därifrån är minnen för livet som förändrat oss alla som personer vågar jag påstå. Pa ett positivt satt. Det gör ont men det är nyttigt att möta den andra sidan av ZA. Efter ett tag tar faktiskt glädjen att kunna hjälpa till över sorgen över de livsöden vi möter.

Bilden från igår symboliserar en slags sammanfattning av vår upplevelse i kåkstäderna. Två okända människor möts. Kan ofta inte tala samma språk. Men den lilla personen söker tillitsfullt skydd hos den större främmande personen eftersom hon är i stort behov av närhet, fysisk kontakt, uppmärksamhet och lite omtanke. Basala behov som är en lyxvara för henne och som saknas i hennes liv. Så mycket barn vi kramat och mött under året som saknar någon som ser dem…..😢😢😢😢😢. Som slåss om vår uppmärksamhet när vi kommer och är så lyckliga för det lilla de får.

Den lilla flickan kröp upp i Tildas knä och somnade i hennes famn. Hos en främling. Men en främlings famn är bättre än ingen famn alls. 💜

20140522-124436.jpg

Annonser

6 thoughts on “ZA’s 2 ansikten

 1. Så spännande att följa din blogg. Ingenting verkar omöjligt och det är helt underbart att göra något annat, åka iväg hela familjen för att prova något nytt. Det verkar inte heller varit svårt att ordna barnens skolgång på olika sätt.
  Välkomna tillbaka till Sverige, sommaren har nu kommit.

 2. Tildas ansikte säjer allt! Lyckokänsla av att kunna ge av sej själv till en liten varelse
  i behov av ömhet och närhet.
  Sååå vackert!

 3. Vilken underbar bild!
  Förstår att ni känner av olikheter och orättvisor i samhället varje dag.
  När jag läser er blogg förstår jag att ni gjort så mycket för att hjälpa människor som har sämre förutsättningar.
  Fantastiskt fint av er!
  Kram från Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s