Tack Sydafrika

Det låter som en klyscha men det finns inte ord för att beskriva hur bra vi har haft det i ZA. 😃 Vilket livsäventyr. Vilken fantastisk upplevelse och erfarenhet. VILKET MINNE FÖR LIVET. Vi har fått ett andra hemland som vi kommer återvända till otaliga gånger. Underbart är att vi alla fem känner lika starkt för landet och har rotat oss lika mycket. Vi säger inte hejdå. Vi säger på återseende.

Många är tårarna som kommer trilla i morgon när vi lämnar ZA. Men det är inte enbart av sorg utan också av glädje och tacksamhet över att vi fick möjligheten att genomföra detta tillsammans. Kanske lite tillfälligt vemod över att sätta punkt för ett fantastiskt kapitel i livet. Avslut kan bli lite sentimentala. 😞 Men framförallt känner vi glädje över att ha lärt känna och varit en del av juvelen ZA. Tillsammans. 💚

Hemma väntar vårt vanliga liv. Ett mycket bra liv som vi är mer än nöjda med. Det kommer bli fint att fortsätta där vi slutade. Med alla fantastiska vänner och underbar familj. Vi känner oss lyckligt lottade att vi har så mycket att återvända till.

Tack alla som läst, kommenterat och reflekterat. Bloggen blev roligare med ert engagemang. Återkommer om ett par dagar med rapport om hur det blev när vi kom hem.

BildBild

Annonser

5 thoughts on “Tack Sydafrika

 1. Kan bara lyfta på hatten för att ni vågade ta steget och tacka och bocka för en väldigt engagerande blogg, som jag som helt utomstående haft glädjen att följa nästan sedan början.
  Det känns som om det finns mycket att säga, men kanske det just nu passar bäst med en en stämningsfull sydafrikansk bit som jag råkade lyssna på då jag läste detta inlägg. ”Go see the world, speak of your understanding” – ni har gjort just det, och jag tror att många läsare lärt sig mycket av bloggen.

 2. Ett magnifikt tack till samtliga fem Grellare för er prisbelönta upplysande karusell-blogg. Den har säkerligen väckt många nordbors intresse för att besöka – och eventuellt t.o.m. emigrera till – Sydafrika. Det enaste som kanske är ”lite” bekymmersamt m.a.p. en permanent utflytt är den generellt höga kriminaliteten därnere men tyvärr är ju numera Sverige ingalunda ett föredöme på det området.

  Så en bamsekram till alla ni fem rågblondiner och välkomna åter! Hoppas bara ni kan återanpassa er till ”klimatet” härhemma…

  PS!
  Lyssnar just på sydafrikanske ståupparen Trevor Noah – en klart skrattretande blandraskille från Soweto. Så även humor finnes det plenty utav därnere…
  (Russell Peters från Kanada är dock än mer avlyssningsvärd!)

 3. Tack till en super bra blogg.
  Har varit himla roligt att läsa om Era liv i ZA. Och vilka underbara barn ni har, roligt att de läste tal och vilken fin text som Viktor skrivit.
  Vilken upplevelse ni har varit med.
  Förstår din känsla med att detta inte är ett ”avslut” utan att man kommer att återvända. Hade precis samma känsla när jag var där i december. Och snart är jag nog där igen. =)
  Hoppas att resan hem till Sverige har gått bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s