Hett vintips inför sommaren

Den allra första vingården vi besökte i Sydafrika på vår rekresa julen 2012 var Delheim. En underbar pärla i The Winelands, denna familjeägda, trivsamma och mycket genuina vingård. Känslan, maten och vinerna du får där är i fullständig harmoni och atmosfären avslappnad. Delheim finns på min topp-tre-lista och kommer definitivt vara en av de vingårdarna jag rusar till när jag åker tillbaks på semester någon gång.

Besöken på Delheim blev många under vårt boende i Western Cape. Vi har säkert varit där 10-12 gånger under året och njuter lika mycket varje gång. Deras två stora triumfkort är enligt mig den undersköna trädgården och det väldigt sipp-vänliga rosevinet. Att njuta av deras välkylda Pinotage Rose en varm sommardag är svårslaget. Därför är det väldigt glädjande att se att just detta vinet under en begränsad tid kommer finnas att köpa på Systembolaget (vissa utvalda butiker) och orsaken till detta är att förfrågan på specialbeställningar av just Delheims Rose varit så stora. SKÅL!

P.S Pinotage är för övrigt Sydafrikas ”egna” druva, skapad och framodlad av en slump av några studenter på Stellenbosch University. Tänk så bra det kan bli ibland.

Bild

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s